top of page
Søk
  • hannevestre9

Fredagsbladet 48 (2022)

St. Lucia

Kjære foreldre


I år er det 3A og 3B som skal være Lucia og stjernegutter. Tirsdag 13.desember.

Dere baker lussekatter hjemme og tar med i en kurv denne morgenen, se oppskrift under.


Bekledning:

Elevene velger om de vil være stjernegutt eller Lucia

På dagen må alle stjernegutter(jenter/ gutter) ha med seg en hvit skjorte.

Til Lucia (jenter/ gutter) har vi endel lange kjoler, men siden vi er to klasser, setter vi pris på om de som har dette hjemme, tar det med. Jo før jo heller:)

Så henger det klart.


OBS: Oppmøte kl 8:00 denne dagen. Vi trenger litt foreldrehjelp til påkledning, ta direkte kontakt med Anniken og Nanina.


https://www.tine.no/oppskrifter/bakst/sot-gjarbakst/lussekatter
Egyptiske mysterier og klassens egen bok i 6a

Årets mørkeste tid er over oss, og lysene skinner klart i påvente av ankomsten som skal feires.

Adventstid og oldtidskultur smelter sammen i store spørsmål om livet og døden. For hva er egentlig viktig mens man lever, og hva skjer når man dør? Egypterne hadde sine forestillinger og svar på slike mysterier for mange tusen år siden. Elevene har sine egne tanker om dette, og i møte med oldtidskulturen i Egypt er livets store spørsmål naturlige å stille seg.


Klassen har fått oppleve ekte mumier på Historisk museum, og har virkelig måttet strekke bevisstheten for å begripe at mumier er ekte, døde mennesker som levde virkelige liv for tusener av år siden. Slikt gjør sterkt inntrykk. Å oppleve sarkofager med slike fascinerende utsmykninger, det rike billedspråket med hieroglyfer og eksotiske guddommer, er som å tre inn i en annen virkelighet av evighet og mystikk.Adventsstunden er også preget av mysterier, spenning, uløste gåter og oppklaringer når vi leser et kapittel av klassens bok: «Tåken i Jotunheimen» hver morgen. Boken er et resultat av iherdig arbeidsinnsats gjennom norskperioden tidligere i høst, og er et omfattende samarbeidsprosjekt der alle elever har kommet med sine bidrag i form av idéer, formuleringer, illustrasjoner og utfyllende beskrivelser som har drevet frem historiens utvikling til en nå ferdig tekst. De kjenner handlingen inngående, men har enda ikke hørt hvordan den avsluttes... Glede og spenning hver morgen, altså!
Adventsstund i 2. klasse

I andre klasse har vi adventsstund med tente lys fra 08:45-09:00. Etter 09 leser vi fra Marias lille esel til stor fornøyelse. Dette bildet er fra i dag, når alle lysene var tent og klasserommet var opplyst av alle de små flammene.


Glitrende klosser på SFO

Barna på SFO koser seg med "edelstenklosser" for tiden. Vakre kunstverk skapes på nytt hver dag, og lager julestemning for store og små.
Navidad con Música Barroca med Ensemble Wirakocha og elever fra Steinerskolen på Nesodden

Fredag 9. desember kl. 17:00 i Skoklefallsalen


Informasjon til foresatte:

Konserten er obligatorisk for mellomtrinnsklassene, og elevene får avspasere fra kl. 10:15 (etter hovedfag) mandag 12. desember.


Kjøreplan:

Fredag 9. desember:

14:30 – 15:30 Generalprøve

15:30 – 16:30 Måltid, skifte 16:45 – Oppstilling bak scene/dørene åpnes

17:00 – 18:00 Konsert

18:00 – 19:00 Nedrigg


Hjelpe til?

Vi ønsker veldig gjerne hjelp fra foresatte både i forkant og etterkant av konserten. Send epost til victoria.folkedal@steinerskolen.no dersom du har anledning til å bidra!


Om konserten

STEINERSKOLEN PÅ NESODDEN har en lang tradisjon for korvirksomhet og legger stor vekt på sang i alle aldere. I år har koret for elevene på mellomtrinnet fått en helt unik mulighet til å utforske latin-inspirert barokkmusikk sammen med Ensemble Wirakocha. Resultatet kan høres på konsert 9. desember!

ENSEMBLE WIRAKOCHA turnerer for femte gang med juleforestillingen «Navidad con Música Barroca», denne gangen også på Nesodden. Sammen med skolekoret på Steinerskolen skal ensemblet spille en konsert som tar deg med tilbake til kirker og klostre i Mexico, Guatemala og Peru på 1600- og 1700tallet. Du vil få høre julens budskap sunget på ur-amerikanske språk og på afrikanske dialekter av spansk og portugisisk!

Ensemble Wirakocha skiller seg fra tradisjonelle ensembler ved at alle deres musikere synger eller veksler mellom å spille og synge. Dette skaper en helt spesiell atmosfære og energi. Ensemblet spesialiserer seg på repertoar i skjæringspunktet mellom europeisk kunstmusikk og verdensmusikk fra begge sider av Atlanteren. Musikken ble til under utfordrende forhold i eksil, diskriminering og slaveri. Repertoaret utfordrer dermed tematikken til både kirke-, jule-, barokk- og latinmusikk. Etterkommere av europeiske og asiatiske innvandrere, afrikanske slaver og urbefolkning levde sammen. Konserten presenterer musikken som er bevart fra deres gudstjenester og teateroppsetninger om julens budskap. Billetter kjøpes i døra eller på hoopla.no: 250,-/100,- Familierabatt kun i døra: 350,- Konserten er støttet av Furestiftelsen. Link til facebook-event: KonsertGlitrende klosser på SFO

På SFO i 1. klasse er det mye glitrende kunst om dagen. De vakreste kunstverk og mest spennende romskip bygges side om side.Har du lyst til å lære å spille fiolin og delta i samspillgruppe?

To av lærerne på skolen har tatt initiativ til å starte et nytt fritidstilbud i Suzukifiolin for barn fra 5 år og oppover.

Undervisningen foregår på gehør den første tiden og har innslag av læring gjennom lek og bevegelse. Eleven må møte til undervisning to ganger i uka der individuell time og gruppeundervisning inngår.

Elevene lærer å opptre og får være med på flere konserter allerede i det første året. Samspillsglede er en viktig del av undervisningen!

En forelder/foresatt må være med i undervisningen, og skal også hjelpe barnet med å øve hjemme. Foresatt får gjennom foreldrekurs opplæring i metoden og får også opplæring i elementær fiolinspilling før barnet møter til første undervisningstime.

Undervisningen vil foregå på Steinerskolen på tirsdager og / eller onsdager.


Ta kontakt med Marita (45662572) eller Pete (91684194) eller send e-post til marita.igelkjon@steinerskolen.no for påmelding og informasjon om pris, timeplan osv.


Røde kors søker frivillige til Fellesverket

Kjære trygge voksenperson, Har du lyst å være med i frivillig-gjengen vår på Fellesverket på Sletta?


Klubben er åpen mandag, onsdag og fredag og her får ungdommene spille biljard, bordtennis, game og høre på god musikk. De får også et godt måltid som vi som frivillige tar del i. Sjekk ut fellesverketnesodden på Instagram så får du et inntrykk av hva som skjer og hvordan det er. fellesverketnesodden.


Som frivillig her får du altså henge med alle de kule, inkluderende og fine ungdommen på Nesodden og får en unik mulighet til å støtte opp om ungdomsfellesskapet etter skoletid. Sletta trenger deg som en trygg voksen for å gjøre Fellesverket enda bedre! Bli frivillig da vel! Gå inn på www.rødekors.no og meld deg inn så tar vi kontakt med deg!Kopper og kar fra julemarkedet

I kjelleren under foajeen er det fortsatt mange uavhentede fat, kopper og kar fra julemarkedet. Disse må hentes før jul.297 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Post: Blog2_Post
bottom of page