Høstfest for barnetrinnet
Torsdag denne uken var det duket for årets høstfest, en stor og viktig fest for alle barna på barnetrinnet. 2. og 3. klassingene hadde mottatt håndskrevne og vakkert pyntede invitasjoner fra 4. klasse, og skolehagen var gjort om til festområde med nydelig dekkede langbord med blomster og høstens farger.
Alle festdeltakere, både store og små var iført flotte høstkroner, og menyen bestod av deilig hjemmelaget høstsuppe og eplemos med topping til dessert.
4. klasse underholdt også med nydelig sang, og værgudene var med oss og gav festen en strålende høstsol som skinte ned på oss og alle de vakre høstfargene rundt oss. For en fantastisk dag - så heldige vi var!
Farlige trafikksituasjoner på lærerparkeringen
Kjære foreldre,
Vi opplever daglig farlige trafikksituasjoner på lærerparkeringen. Barn som går til og fra skolen på parkeringsplassen, enten alene eller i flokk, barn på sykkel og ikke minst barn i full fart på el-sparkesykkel. Daglig er det også foreldre som bruker parkeringsplassen som gjennomfartsåre når de sykler, gjerne med el-sykkel eller sykkelvogn bakpå, og av og til til fots med ett eller flere barn.
Vi vil gjerne derfor minne dere om at lærerparkeringen er stengt for gående og syklister. Helt stengt. Dette gjelder også om du har el-sykkel, om du har dårlig tid, om du skal rekke båten, om du har vinger, trollmannskappe, sure og trøtte barn eller er en enhjørning ;) .
Nå begynner det snart å bli mørkt ute, og syklister i full fart, barn som leker og løper og ikke synes i mørket, hunder i bånd og barn på el-sparkesykkel i skjønn forening på parkeringsplassen; dette skaper svært farlige situasjoner. Vi som jobber på skolen både ser og opplever det daglig. I tillegg kommer det kjørende store lastebiler med varer, både mat og andre leveranser til skolen i morgentimene. Det er skolens ansvar å sikre trygg ferdsel på skoletomten, men vi trenger hjelp fra dere som er foreldre. Både til å følge reglene selv, men også hjelpe elevene med å bruke den flotte gang- og sykkelstien vår. Den ble i fjor utbedret betydelig, slik at den nå er både bredere, har jevnere underlag og er uten hull, slik at det er uproblematisk å bruke den til el-sykkel og el-sparkesykkel. Se bilder under.
Vi minner også om: Lærerparkeringen er nettopp det, en parkeringsplass for lærerne. Den er skiltet som dere ser under, med:
Skoleområde. Innkjøring og parkering forbudt. 0700 - 16.00 alle skoledager.
Det er mao. ikke anledning til å benytte den til levering om morgen, eller henting etter skoletid. Foreldrene henstilles til å benytte den store parkeringsplassen på høyre hånd, foran skoletomten.
På forhånd takk for hjelpen, dette hjelper oss enormt med å skape trygg skolevei og trygge uteområder for store og små i en hektisk hverdag.
Dette skiltet betyr: Gang- og sykkelvei
Soleggen!
7. klasse har vært på sin svært etterlengtede leirskoleuke på Soleggen.
Her er noen elevfortellinger fra Soleggen leirskole der 7. klasse var forrige uke
«Jeg har fått masse nye venner.
Jeg har skjønt at jeg kan gå mye lenger enn jeg trodde.
Det har vært veldig mye sol.»
« Det er siste dagen på Soleggen. I morgen drar vi hjem! Det føles ut som om vi bare har vært her noen timer (painfull). Jeg har hatt opptider og nedtimer. Vi var på Galdhøpiggen. Jeg fikk panikk siden jeg har høydeskrekk. Jeg gråt hele veien opp, LOL! Men vi fikk sjokolade.
Vi måtte over en isbre og så opp på selve fjellet. Det som var litt morsomt var at da vi kjørte til Galdhøpiggen, så var vi 15 minutter unna å dø i et steinras!!
Vi måtte gå sykt langt til bussen siden vi ikke kunne kjøre tilbake på grunn av steinraset!! 2 km!! Altså det var veldig vondt!!!!!
Fikk sove sånn ok siden, ja! Har fått mange nye venner!! Yaa!
Maten var faktisk ganske god med tanke på at jeg er veldig kresen.»
«Det er den siste dagen på Soleggen. Vi har gjort mange ting, for eksempel å dra til Galdhøpiggen og jeg har lært at man kan ikke få det som man vil hele tiden.»
«Dag 1: Vi gikk en lang tur, med indisk mat hjemme. Så på dag 2 dro vi på Galdhøpiggen, Norges høyeste fjell. Det var gøy!!! Men også veldig langt og lenge. Det hadde kommet et steinras på veien hjem, så vi måtte gå langt.
Dag 3: Vi hadde dratt på tur, men det ble avlyst, så vi gjorde andre ting. Etter det hadde vi fiskegrateng og så gikk vi i Domen. Ja, det er hvor jeg er nå. Hade.»
«På mandag kjørte vi buss 7 timer. Det var kjedelig! Vi tok pause noen ganger og spiste mat. Når vi kom frem spiste vi elgkebab til middag.
På tirsdag gikk vi tur til Læshø. Det var gøy! Jeg ble litt sliten. Vi spiste ris, salat og saus.
På onsdag gikk vi tur til Galdhøpiggen. Det var supergøy og slitsomt og litt skummelt. Det hadde kommet et steinras på veien 15 minutter etter at vi kjørte forbi med buss. På vei tilbake måtte vi gå en lang oppoverbakke og det var superslitsomt!!!
Fra vi gikk ut om morgenen til vi kom tilbake tok det ca 12 timer. Bussjåføren måtte kjøre ca 30 mil.
I dag lekte vi leker, men jeg kunne ikke være med på alle fordi jeg hadde gnagsår.
Om kvelden gikk vi ned til en slags rund bygning som heter Domen. Vi hadde en stein, saks, papirlek.»
Den industrielle revolusjonen
Elevene i 9b har hatt om den industrielle revolusjonen og i den forbindelse malt "The black country". Her er noen av de flott bildene de malte.
Nils Holgerssons forunderlige reise i 3b
I 3b hører elevene for tiden om Nils Holgersson, gutten som ble forvandlet til en liten nisse fordi han var så rampete og slem mot alle han kjente.
Morten, en stor hvit gås, som bor på gården til familien Holgersson, blir lokket med til å reise avgårde med en flokk villgjess.
Nils forsøker å stoppe Morten fra å fly avsted, men isteden ender han opp med å henge seg fast rundt halsen på Morten, og blir med han på ferden.
På ryggen Til Morten får Nils oppleve hele Sveriges vakre landskap, og underveis skjer det mange spennende saker og ting.
Det store spørsmålet er, vil Nils noen gang bli stor igjen? Vil han bli snill?
Det får vi svar på, på slutten av Nils Holgerssons forunderlige reise.
Lus!
Det er fortsatt en del lus på spore på enkelte klassetrinn. Skolen vil derfor svært gjerne at alle sjekker barna for små vampyrer i håret i helgen. Lus fjernes enkelt ved hjelp av lusemiddel og lusekam som finnes på apoteket.
Foto: Vampyrlus av Selma Lønning Aarø, en bok til inspirasjon kanskje?
Dialoggruppe for foreldre
Har du barn i alderen 6-12 år som av ulike årsaker strever med å gå på skolen? Mange foreldre kan kjenne på maktesløshet, når barnet ikke kommer seg på skolen.
Losene i Nesodden kommune inviterer til dialoggruppe for foreldre som på ulike vis forholder seg til denne problematikken.
I gruppa vil det bli rom for å dele ulike erfaringer, og drøfte eventuelle tilnærminger til det dere står i. Vårt mål er at gruppen skal kunne fungere som et av flere foreldrestøttendetiltak i kommunen - foreldre er som oftest de beste til å hjelpe egne barn!
Vi ønsker oss at gruppen skal bli selvgående på sikt, og kunne fungere videre som en møtearena, for de som måtte ønske det.
Gruppen vil møtes 4 tirsdager på Tangenten fra klokka 16-18, følgende datoer:
11/10
26/10
08/11
22/11
Påmelding til Silvia.thorud@nesodden.kommune.no. Ved eventuelle spørsmål ta kontakt på mail, eventuelt telefon: 9181627
Fortsatt ledig på Kulturskolen
Velkommen til å søke plass i kulturskolen!
Vi har noen få ledige plasser igjen på cello og på solosang. Plasser kan søkes om her: Påmelding - Nesodden Kulturskole (speedadmin.dk)
Comments