Rudolfs Diner torsdag 27.10.
En Steinerskole-klassiker på Rudolf’s Diner torsdag 27. oktober 2022 På torsdag serverer vi en klassiker fra Steinerskolen på Nesodden: Rød gryte med grønnsaker! Det blir også basmatiris og deilige ovnsbakte, urtemarinerte gresskar. Til dessert blir det gresskarkake. Alt sammen så økologisk og lokalt vi klarer. Maten serveres kl. 17.00–18.00.
Meld deg på nå! Vipps kr 40,- x antall personer til #141736 «34 Skolemiddag Steinerskolen».
Oppgi allergier i kommentarfeltet.
Drop-in er også mulig, men da er prisen kr 50,- pr. pers. Barn 0–6 år er alltid gratis. Har du ikke Vipps? Send en e-post til him@heidimathias.net for å melde deg på.
Hva er Rudolf's Diner
Rudolf’s Diner tilbyr en næringsrik middag på skolen én torsdag i måneden, kl 17.00–18.00. Den er åpen for foreldre, barn og lærere. Middagen organiseres av en arrangørgruppe på initiativ fra FAU.
Bli med å arrangere Rudolf’s Diner Det tar ikke mye tid, men er både hyggelig og givende. Aktiv deltakelse i organiseringen regnes som dugnadsarbeid og gir mulighet for fritak fra vårdugnaden på skolen. Dette gjelder hvis du er hovedansvarlig, kjøkkenhjelp eller serverings- og ryddeansvarlig 2 ganger pr. skoleår. Det samme gjelder hvis du er serverings- og ryddehjelper 4 ganger pr. skoleår.
Er du interessert? Send en e-post til him@heidimathias.net
****
Brevvenner i tyskland!
5. Klasse har i tysktimene i de siste ukene jobbet iherdig med å svare på brevene fra Tyskland. Jonte i 5. klasse har familie i Lensahn i Schleswig-Holstein. Fetteren går i 5. klasse på Waldorfskolen i Ostholstein. Etter sommerferien fikk hver femteklassing et brev fra en brevvenn fra Lensahn. Nå har svarbrevene endelig blitt ferdig og kunne bli sendt i dag. Stor stas!
Velkommen til Lanternefest den 10. november
Det er høst ute, med skybrudd og dansende barn i store innsjøer! På bakken flyter bladene som små gullmedaljonger. Det er skikkelig VÆR og naturen spraker i gult, oransje og rødt!
Snart viker regnet for den gnistrende klare luften! Og da vet vi at det er tid for lanternefest, steinerskolens lysfest.
Den yrende natur blomstrer av, og den har gitt av sin grøde gjennom både grønnsaker og frukt. Vi har vært mye ute, solen har varmet, dagene har vært milde og kveldene lange. Nå kommer en ny tid; naturen "trekker seg tilbake", bladene danser i vinden og faller mot bakken. I hagen lar vi stauder og andre flerårige vekster stå og visne helt ned. På den måten lar man veksten få tilbake så mye som mulig av den kraft den fikk fra både jorden og solen. Dette gir en livsdyktig rot, som gir sterke og blomstrende planter til våren.
På samme måte kan vi nesten si at vi også går "innomhus", kanskje kan dere kjenne en lengsel etter å finne ro, kontemplasjon, fyre i peisen, lese en bok, samtale, undre seg og bruke mer tid til å tenke over livet og hvor man er?
Lyset ute forsvinner, og dagene blir kortere. Mørket kan føles overveldende. Vi må selv beholde solens varme og lys fra sommeren, inni oss. Som bilde kan lanternen som barna skal tenne på festen, være et bilde på menneskets egen indre flamme, et lys som hjelper oss til å finne veien i mørket.
Denne lysfesten feires sammen med helgenen St. Martin, som har minnedag 11.nov (OBS vi feirer 10.nov). I legenden fortelles det om Martin som er ute en vinterkveld i snøstorm. Ved inngangen til byporten møter han en fattig tigger som nesten ikke har klær på seg. I barmhjertighet deler Martin sin kappe i to og gir halve kappen for å hjelpe tiggeren fra å fryse i hjel.
Med mine ord: Ønske om å komme nærmere sitt sanne jeg, og å vise medmenneskelighet er to bærende motiv i Steinerskolens lanternefest.
Det er alle foreldre i 2.klasse som baker lanternekaker, mer om dette neste uke.
Vedlagt finner dere alle sangene, også med lydfiler, syng dere inn i mørketiden!
Med varme og lys ønsker barnetrinnet v/ Marianne dere alle hjertelig velkommen!
Klikk på det enkelte bilde under for å se i stort format.
Her hører dere vår kjære Linda synge første vers, hvis dere vil øve på sangen hjemme:
Biologi i 10. klasse
10.klasse har hatt biologi og lært om fagene økologi og embryologi. I løpet av perioden holdt hver elev en presentasjon om et økosystem og en plante og et dyr som lever der. Til presentasjonen skulle elevene male og tegne fire bilder. Her er noen av bildene som ble presentert!
Tyske lanternesanger
Her en lanternesang, som vi har sunget en del på barnetrinnet i tysktimene. Noen av klassene kunne allerede en del av sangen, og det var gøy! Martinsfest feires også i Tyskland, og er en kjent feiring for mange tyske barn.
Ich geh' mit meiner Laterne
Ich gehe mit meiner Laterne und meine Laterne mit mir. Da oben leuchten die Sterne, hier unten leuchten wir. Ein Lichtermeer zu Martins Ehr, Rabimmel, Rabammel, Rabumm. Ein Lichtermeer zu Martins Ehr, Rabimmel, Rabammel, Rabumm. Ich gehe mit meiner Laterne und meine Laterne mit mir. Da oben leuchten die Sterne, hier unten leuchten wir. Der Martinsmann, der zieht voran. Rabimmel, Rabammel, Rabumm. Der Martinsmann, der zieht voran. Rabimmel, Rabammel, Rabumm.
Ich gehe mit meiner Laterne und meine Laterne mit mir. Da oben leuchten die Sterne, hier unten leuchten wir. Mein Licht ist aus, ich geh nach Haus. Rabimmel, Rabammel, Rabumm. Mein Licht ist aus, ich geh nach Haus. Rabimmel, Rabammel, Rabumm
Litt fra livet i 2. klasse
I 2. klasse er det mye spennende som skjer. Dette er første året de har egne fag, og etter en periode hvor de nå har øvd bokstavene T, S, R og D, skal de nå over på tall. Her skal det telles både egg, kastanjer, små bønner og treskiver.
Det males også flittig, og nå i høstmørket lyser det malerier i sitrongul, oker og zinober fra veggen ned til oss.
Internasjonal uke
Denne uken braket det løs med Internasjonal Uke på ungdomstrinnet. Dette er forløperen til OD-dagen, Operasjon Dagsverk som kommer i november. Skolekomiteen har vært på seminar og lært om årets tema, og har hatt foredrag for resten av ungdomsskolen med undervisning og eget opplegg i tre dager til ende. De har også laget mat til alle elevene i både 8., 9. og 10. klasse alle dagene, det har vært dansing, dikt, og mye gøy og spennende.
Comments