top of page
Søk
  • hannevestre9

Fredagsbladet 12 (2024)

Eurytmifestival

Onsdag var det duket for den årlige Eurytmifestivalen for 10. klasser fra Steinerskoler på hele østlandet. For elevene er det en verdig avslutning på 10 år med Eurytmi, og de viste hverandre de vakreste stykker med glitrende samarbeid, nærvær og tillit i et bevegelsesutrykk som gjorde dype inntrykk på tilskuerne.

Eurytmifestivalen og vertskapsrollen er en mer enn 10 år lang tradisjon her hos oss, og er et stort høydepunkt hvert år. Vi er veldig stolte over å få være vertskap for så mange flotte 10-klasser og deres bidrag.

Elevene begynner å forberede seg til det de skal vise allerede i august. Det er mange timer med øving som er lagt ned, og stykkene er nøye utvalgt. Våre elever synes det er veldig spennende og hyggelig å få se hva de andre skolene fremviser, og å få treffe andre Steinerskoleelever på samme alder i pausene mellom slagene.Sommerfuglene våkner i vinduene i 4b

Utstilling

Sløydgruppen i 6.kl 

har hatt arbeider utstilt i foajeen denne uken.Påskeverksted på barnetrinnet

Onsdag kveld var det mang en barnetrinnsforelder som stod lent over kjøkkenbenken og blåste seg anpustne over 5 stk egg som skulle bli med i sekken til påskepynt og påskeverksted på torsdagen. Påskeverkstedet der vi lager grupper på tvers av trinnene har etterhvert blitt en godt etablert tradisjon, og det er utrolig koselig å se hvordan barna har det gøy med venner i andre klasser, som de ofte kjenner fra SFO. 4. klassingene begynner å bli rutinerte, og hjelper 2. klassingene med både toving og maling av egg.

Vi håper dere blir like stolte og imponerte over den kunstferdige pynten som kommer hjem i dag, som det vi ble.
Hva skjer når vi heller vann på olje?

I 9. klasse har vi hatt kjemieksperiment, og vi ville finne ut hva som skjer når vi heller vann på kokende olje. Her ser dere resultatet, det var ganske skummelt!God påske fra 4 A!

Her har elevene dekket det vakreste langbordet til påskefrokost. Fine vårblomster ble brettet av servietter og selvskrevne påskefortellinger lest rundt bordet. Malt har vi også denne uka og sunget våren og påsken inn både i klasse- og skolefellesskap. En fredfull påskeuke ønskes dere alle ! Middelalderen

7b viser fram sider de er fornøyd med i hovedfagsboka om middelalderen! De har gjort et dypdykk ned i munkevesenet, riddervesenet, føydalismen og korstogene.
Påskehilsen fra rektor Marianne

Kjære elever og foreldre

 

Det klinger med vårsanger i klasserommene: "No brusar bekk no, no glitrar elv, og fossen ropar ør" og " Sjå den grøne spire".

Endelig kjenner vi at våren er her, med fuglesang og snøsmelting!

Våren bærer fremtidshåpet i seg, det gryende nye liv. Med våren kommer påsken som både har et religiøst og et naturmotiv i seg.

Noe går til grunne og noe nytt oppstår, et motiv som vi kjenner fra Elias Blixs: " No livnar det i lundar", i andre vers:

 

Det er vel fagre stunder når våren kjem her nordog atter som eit under nytt liv av daude gror.

 

I skolen har elevene tovet påskekyllinger; kyllingen som stikker hodet ut av egget. Egget bærer i seg nytt liv.

Den gule fargen sprer vi om oss i disse dager! Den gule fargen bærer i seg varme, bevegelighet, utstråling, initiativkraft og mye glede! 

 

Riktig god påske til dere alle, både store og små!

 

 

Med vennlig hilsen 

 

Marianne TvedtPåskehilsen fra 1. klasse


341 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page