top of page
Søk
  • hannevestre9

Fredagsbladet 19 (2024)

Regjeringen endrer tilskuddene til privatskolene

Tirsdag 7. mai kom svaret vi har ventet så utålmodig på. Regjeringen foreslo opprinnelig å kutte 515 millioner i tilskudd til friskolene, i revidert nasjonalbudsjett får vi 484 millioner tilbake. Det innebærer at 94% av det opprinnelig planlagte kuttet reverseres.

Det foreslås en total økning på 50,5 millioner i det reviderte nasjonalbudsjettet (RNB). Økningen skal trappes gradvis opp.

I tillegg blir tilskuddsmodellen endret, og tar nå utgangspunkt i årsverk for å beregne satser på barne- og ungdomstrinnet. Alle kombinerte skoler (som Nesodden) får ungdomsskolesats, og skoler med mer enn 45 elever får et «kombinertskoletillegg» for elev 46 til elev 90. Dette særtilskuddet skal kompensere for det reduserte tilskuddet til kombinerte skoler.

I 2024 utgjør dette 30 millioner, og det skal trappes gradvis opp til 300 millioner over fem år.

I tillegg er det gjort endringer i forholdet mellom ungdomsskolesats og barnetrinnsats. Ungdomsskolesatsen økes med 6%, mens barnetrinnsatsen går ned 3%. Dette er i samsvar med funnene som ble gjort av konsulentfirmaet EY på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet og i samarbeid med arbeidsgruppen der friskoleorganisasjonene var representert.

Det er verdt å feire den enorme innsatsen som skolene, friskoleorganisasjonene og representanter fra Kunnskapsdepartementet har gjort i denne prosessen. Det er ingen selvfølge å ha en så tett dialog med departement, byråkrati og politikere som vi har i Norge.

Vi takker også for uvurderlig støtte fra lokalpolitikerne her på Nesodden, som både med sin uttalte støtte i mediene, høringssvar til regjeringen og dialog med oss har vært en uvurderlig støtte i prosessen.


Målet vårt var rettferdighet for friskolene, og dette er et stort steg i riktig retning. Så skal vi fortsette å kjempe for at tilskuddsgrunnlaget utgjør reelle 85%, og at spesialundervisning kompenseres på korrekt vis.


Marianne sier: "Vi er veldig glade for at vi er blitt hørt og håper med dette at vi kan bruke kreftene på andre arenaer i årene fremover. 

Med alle mulige forbehold i forhold til hvordan utregningen er gjort, hvordan satsene blir til syvende og sist, så kan det se ut som at vi nå vil få et statstilskudd som gjør at vi kan drifte en forsvarlig og god skole. Det er en stor lettelse."


Vi er lettet, og utrolig glade! En fantastisk nyhet å ta med seg inn i Kr. Himmelfartshelgen.


Vi her på skolen vil rette en enormt stor takk til alle dere som stod på, som støttet, demonstrerte, markerte motstand i sosiale medier og hjalp oss med å bli hørt. Uten dere, hadde vi ikke fått dette til. Steinerskolen vil leve! Når vi står sammen kan vi utrette store ting. Tusen takk.


Vellykket vårmarked

Søndag 5. mai inviterte elever og foresatte på 10. trinn til «Vårcafé for hele familien». Arrangementet ble en uventet suksess da folk fra fjern og nær trosset gråværet og strømmet til. 

 

Ungdommen selv holdt i gjennomføringen av aktivitetene. Det var hesteridning, teatersminking, lekefiksing, salgsbodsselging, svelesteking, popcornlaging, caféarbeiding, og ikke minst konsertavholding. Det siste til spesielt stor glede for de oppmøtte. Lovordene haglet.

 

Stemningen var upåklagelig gjennom dagen, vårfuglene kvitret, temperaturen holdt seg mild,  regnet uteble, og både salgboder og caféen ble raskt tømt for varer. Inntjeningen skal gå til den kommende skoleturen til Færøyene. 

 

Tusen takk til alle som var med å arrangere, eller på annen måte bidro til at denne dagen kunne gjennomføres. 


Leireskjell

6. klasse har laget leireskjell og en fantasifigur som bor inni

Tinestafetten på Berger Stadion

Tinestafetten arrangeres hvert år på Berger stadion, og i år var Steinerskolen med som vanlig. Tirsdag 7. mai stilte vi med lag fra 8. og 9. trinn. Stafetten er på 8 etapper av 200 meter, med 4 jenter og 4 gutter på hvert lag. I år var det påmeldt 60 lag , dvs. at det var rundt 500 elever i aksjon på stadion. Det var god stemning, og selv om Steinerskolen ikke nådde helt opp på pallen i år, var både lærerne og elevene toppfornøyde med både innsatsen og dagen.


Korps!

17.mai-korpset vil ha deg med!

Som tidligere håper vi å kunne stille med et feiende flott korps i teten av barnetoget. Både foreldre, lærere og elever er velkommen til å delta.

Aspiranter og gamle ringrever er like velkommen, så lenge du har et eget instrument å spille på.

Det blir øving på musikkrommet på skolen onsdag 15.mai kl. 18. Vel møtt!

Kontakt Øystein Skjælaaen på 99643461 hvis du lurer på noe.


Viktig informasjon om 17. maiVelkommen til 17.-mai 2024 på Steinerskolen!

Tradisjonen tro inviterer Steinerskolen til 17. mai-feiring etter barnetoget. Vi gleder oss til kulturelle opplevelser, gratis leker for barna, langbord i bjørkelunden, deilig mat, taler og sang. Det vil bli solgt is, brus, kaffe, pølser, lodd og mer. Igjen møtes vi alle til en felles festdag!


Ta med mat til felles bord

Lag noe du selv synes er godt, og lag rikelig med mat.

Nok til din familie og de gjestene du har med deg - helst litt mer! Nytt av året, er at ulike klasser skal bidra med ulike retter:


  • Foreldre til elever i 1. og 2. klasse skal ha med kaker og bakverk. Inkluder gjerne tydelig merkede allergivennlige alternativer som er fri for gluten, melk, egg og/eller nøtter, eller hvor det kan være andre hensyn som bør tas.

  • Foreldre til elever fra 3. til 10. klasse skal ta med salt mat: Mettende pasta-, potet-, bønne- eller vegetarsalater, gode paier, vegetariske/veganske dipper og grønnsaker, kjøtt- eller fiskeretter, og lefseruller eller annen god lunsjmat.  Her også, inkluderer gjerne tydelig merkede allergivennlige alternativer som er fri for gluten, melk, egg og/eller nøtter, eller hvor det kan være andre hensyn, som bør tas.

  • Maten må gjerne være økologisk. Feiringen har økologisk profil, og det er fint om dette kan følges opp på matbordet.

  • Vær snill å del opp mat og kaker på forhånd. Det hjelper oss på kjøkkenet, veldig mye.

  • Levering av mat er tidlig på morgenen, på skolens kjøkken fra klokken 08.30 til 09.30


Program

10.30: Oppmøte ved samfunnshuset på Tangen

11.00: Toget går

11.45: Toget ankommer skolen. Korpset avslutter og vi synger "Ja, vi elsker” sammen med korpset. Konferansieren ønsker velkommen, og det blir sang fra 4a og 4b med foreldre.

12.00 Velkommen til bords! Koldtbordet står klart, salgsbodene åpner og lekene begynner!

12.30 Sceneprogrammet starter! Tradisjonen tro blir det variert underholdning av ypperste klasse og 17. mai-tale. Detaljert sceneprogram blir tilgjengelig på selve dagen - her står godbitene i kø.

14.30 Trekning i lotteriet.

15.00 Avspark for den årlige fotballkampen mellom representanter for 4. klasse, foreldre og lærere.

16.00 Takk for denne gang!


Betalingsmiddel er Vipps og kupongkort som selges på skolen

Betalingsmåte under årets 17. mai-arrangement vil være Vipps og klippekort á 50 kroner. Kupongkort selges på skolen under arrangementet og vil kun betales med vipps.

Vipps-nummeret er: 100588, eller bruk «Steinerskolen Nesodden 17. mai.»


Kupongkort gjennom Ressurskafeen på Nesodden

FAU ønsker å gjøre foreldre oppmerksomme på at det er mulig å "søke" om gratis kupongkort til 17. mai.

 

Med ønske om en fin og inkluderende 17. mai-feiring for alle gis det hvert år klippekort fra FAU til Nesodden Ressurskafé.

 

Ta kontakt med Camilla, styreleder på ressurskafeen, på SMS: 952 72 997 for mer informasjon.


491 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

留言


Post: Blog2_Post
bottom of page