top of page
Søk
  • hannevestre9

Fredagsbladet 12 (2023)

Oppdatert: 30. mar.

Vintereika på Sletta

7. klasse følger den store eika på sletta gjennom årets tider. Her er vintereika.Kroppens organer på engelsk

Klasse 3B hadde det kjempegøy denne uken, med å lære navnene på alle de viktigste organene i kroppen på engelsk. Elevene fikk klippe ut de ulike organene på papir og sette dem på riktig plass i kroppen. Vi brukte også en anatomidukke og fikk lov til å plukke organene ut og se hvordan kroppen ser ut inni, nesten helt på ekte. Dypt fascinerende og veldig gøy!

6a oppslukes av gresk mytologi

Gruvekkende handlinger, total skjønnhet, evighet og forgjengelighet, universell symbolikk og gripende arketypiske fortellinger er vår hverdag når fagstoffet er det gamle Hellas. Vi danser zorba, synger gravminnesang, memorerer det greske alfabet og tegner harmonisk vakre border og ornamenter – og ikke minst: vi oppslukes av bevegelsen fra kaos til orden gjennom de greske gudene.


Fra Kaos oppstod Gaia og Eros,- jordkloden og kjærlighetslengselen.

Akkurat som oss mennesker, lengtet Gaia etter kjærlighet, enhet og omfavnelse. Så sterk var hennes lengsel at hun selv skapte Uranos, himmelhvelvingen, som beskyttet og omfavnet henne i kjærlig favntak. I denne sammensmeltningen ble titanene skapt som sønner og døtre av himmel og jord – mektige lovgivende krefter som tid, orden og visdom.


Titanene ble omsider mektigere enn sin far Uranos, og sønnen Kronos styrtet sin far fra herskertronen. Uranos forbannet sønnens handling og svor at sønnen selv skulle lide samme skjebne. Da Kronos senere ble far, forsøkte han å unngå besvergelsen ved å sluke sine nyfødte barn – men skjebnen er ubønnhørlig...

Sønnen Zevs ble født i all hemmelighet, skjult for sin far i en av Kretas dype huler. Under Gaias beskyttelse vokste han opp, og var med tiden klar for å befri sine søsken. Med sterke urter ble et brekkmiddel fremstilt, og da Kronos drakk av dette ble alle hans barn satt fri. Fullvoksne og mektige fullbyrdet de besvergelsen ved å styrte sin far fra makten. Slik ble Zevs den ubestridte hersker av Olympen.Gullfuglen og Herremansbruden

I 2. klasse har vi denne uken hørt eventyret om Gullfuglen, og funnet lyden G. Vi har også fått høre om Herremannsbruden, og hvordan jenta lurte ham så de hentet en hest i stedet for henne til hustru.


Påskemaling i Hasselkroken

Nå ser vi frem til påske og vår. Vi bestemte oss for å pynte rommet vårt med lyse vårfarger mens vi venter på at Tante Tø skal gjøre jobben sin. Det er en spesiell magi som inntreffer i det malejobben påbegynnes. Stillheten og konsentrasjonen er til å ta og føle på. Fra lek og moro, høye stemmer og tøys og tull, kunne vi plutselig skimte en skoleklar gjeng som hadde en virkelig god arbeidsstund. Et gulløyeblikk fra uken!
SFO - det regner og er kaldt og vått!

SFO etterspør regntøy i disse dager. Barna er mye ute og leker i det våte været, men svært få har med seg regntøy. Alle barn trenger klær etter vær og sesong, også i SFO-tiden.

Vi har også mye gjenglemt tøy som ikke er navnet. Kan dere kikke igjennom gjenglemtkassen en dag neste uke, hadde det vært flott! Takk for hjelpen, hilsen alle oss på SFO.Rudolfs Diner 29. mars

Rudolfs Diner onsdag 29.3

OBS! Merk deg at Rudolfs Diner denne gangen blir på en onsdag.

Vi serverer gulrotsuppe med appelsinjus. Det blir også servert harissa for de som vil ha en ekstra spicy suppe.

Alt sammen så økologisk og lokalt vi klarer. Maten serveres kl. 17.00–18.00. Velkommen!

Meld deg på nå! Vipps kr 40,- x antall personer til #141736 «34 Skolemiddag Steinerskolen». Oppgi eventuelle allergier i kommentarfeltet. Drop-in er også mulig, men da er prisen kr 50,- pr. pers.

Barn 0–6 år er alltid gratis.


Har du ikke Vipps? Send en e-post til sigurdsandvik@gmail.com for å melde deg på.

Hva er Rudolfs Diner Rudolfs Diner tilbyr en næringsrik middag på skolen én dag i måneden, kl 17.00–18.00. Den er åpen for foreldre, barn og lærere. Middagen organiseres av en arrangørgruppe på initiativ fra FAU.


Vi trenger fortsatt flere som kan hjelpe til med Rudolfs Diner Send en e-post til sigurdsandvik@gmail.com dersom du kan tenke deg å hjelpe litt til eller dersom du har noen spørsmål.Søk julemarkedsmidler!

Husk fristen for å søke julemarkedsmidler, 27. mars!


Har du en idé til et prosjekt som kan gjennomføres på skolen? Et prosjekt kan handle om alt mulig; utbedring av uteområder, kulturelle happenings, utstyr, trehytter, bygging av scene utendørs – nesten hva som helst bare det styrker skolens sosiale, kulturelle eller pedagogiske virke og kommer elevenes fellesskap til gode.


Hvordan søker du?


Du fyller inn dette enkle søknadsskjemaet innen fristen 27. mars.


Send spørsmål til julemarkedsmidler@gmail.comNy steinerbarnehage på Nesodden høsten 2023?

Ønsker du eller dere å starte en steinerbarnehage?

Nesodden trenger flere steinerbarnehageplasser – og nå har du mulighet til å starte og utvikle en steinerbarnehage!


Vi søker deg/dere som:

· Har steinerpedagogisk kompetanse

· Har ledererfaring fra barnehage eller pedagogisk virksomhet

· Har stå på vilje, drivkraft og engasjement

· Ønsker å kjøpe et velfungerende og godkjent barnehagebygg med flotte uteområder

· Ønsker å utvikle barnehagen i tråd med steinerpedagogiske prinsipper

· Kan søke finansiering for kjøp av barnehage


Veldrevet barnehage med god søkning

Ellingstad barnehage holder til på et tidligere småbruk midt mellom Fjellstrand og Alværn på Nesoddens vestside. Med skogen som nærmeste nabo og kort vei til offentlig kommunikasjon. Eiendommen inneholder et bolighus (renovert i 2019) og store, lyse barnehagelokaler som ble bygget der den gamle låven stod i 2010. Uteområdet er en stor grønn hage med god plass til fri utfoldelse for både liten og stor.

Det bor mange familier i området og barnehagen har hatt god søkning. I forbindelse med at Aurora steinerbarnehage på Fjellstrand legges ned til sommeren, er det behov for et nytt steinerpedagogisk tilbud på denne siden av Nesodden.


Barnehagebygget er på 420 kvm og har et godkjent lekeareal på 205 kvm. Boligen er på 140 kvm. Tomten er på til sammen 50 mål og herav er 10 mål er avsatt til næringstomt til offentlig og privat tjenesteyting.


Dagens eier ønsker å selge barnehagen med tomt og eiendommen samlet og synes stedet egner seg godt for en steinerbarnehage. Barnehagen er taksert til 14 mill. Eneboligen er taksert til 11. mill.


Nesodden kommune har vært positive til opprettelse av en ny steinerbarnehage på Nesodden – men det blir ingen barnehage uten en skikkelig ildsjel eller to! Er det deg, eller noen du kjenner?


Interesserte bes ta kontakt med Steinerbarnehageforbundet som kan formidle informasjon og kontaktinformasjon: forbundet@steinerbarnehage.no og 90 97 41 30

554 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Post: Blog2_Post
bottom of page