top of page
Søk
  • hannevestre9

Fredagsbladet 18 (2023)


Mai-hilsen fra Kristin

Undring & begeistring


Våren er her! Med herlig frisk luft om morgenen og lyse aftener. Hekker og trær blir grønne og bakken fylles av små blomster. Vi gleder oss over årstiden på samme måte som i fjor. Og året før det også. Det er like betagende hver vår å se det nye livet spire frem.

Elevene fryder seg over å løpe på små lette sko, og leken blir annerledes nå når solen varmer mer og mer. Lunsjen inntas ute i det fri av både elever og de voksne, og om kveldene finner barn og unge tilbake til skolegården til ballspill, lek og prat.

Fotballturnering er godt i gang med aldersblandede lag med kreative lagnavn. Takk til Sonja som organiserer kamper og kampoppsett.

I denne uka har det yret av liv også på kveldene; foreldremøter, forestillinger, korsang i foajeen, og i skrivende stund tilberedes det utallige pizzaer til kjøp for de eldste i langfriminuttet. Martin er chef men har mange gode, unge kokker som hjelpere.

Det skjer så mange hendelser som ikke bare får oss til å undre oss over naturen, men også en boblende begeistring i klasserom, på lærermøte, og i skolegården!


God helg!

Hilsen Kristin









Viktig informasjon om 17. mai



Velkommen til 17.-mai 2023 på Steinerskolen!


Tradisjonen tro inviterer Steinerskolen til 17. mai-feiring etter barnetoget. Vi gleder oss til kulturelle opplevelser, gratis leker for barna, langbord i bjørkelunden, deilig mat, taler og sang. Det vil bli solgt is, brus, kaffe, pølser, lodd og mer. Igjen møtes vi alle til en felles festdag!


Ta med mat til felles bord

Lag noe du selv synes er godt! En god pai, en mettende salat, falafel og hummus, kjøttboller, lefseruller, en spennende omelett, bønner, linser, ovnsbakte grønnsaker, bugnende påleggsfat eller andre gode saker du kommer på. Pynt gjerne maten til fest med urter og blomster!

1. Lag rikelig med mat. Nok til din familie og de gjestene du har med deg.

2. Alle familier skal ha med en fint pyntet kake til kakesalget.

3. Maten må gjerne være økologisk. Feiringen har økologisk profil, og det er fint om dette kan følges opp på matbordet.

4. Merk mat som er glutenfri, vegetar, inneholder nøtter, eller hvor det kan være andre hensyn, som bør tas.

5. Vær snill å del opp mat og kaker på forhånd. Det hjelper oss på kjøkkenet, veldig mye.

6. Levering av mat er tidlig i år!

· På skolens kjøkken fra klokken 07:45 til 09:00



Program

· Oppmøte ved samfunnshuset på Tangen kl.09:00. Toget går kl.09:30

· Program for festen på Steinerskolen kommer i fredagsbladet fredag den 12. mai.


Betalingsmiddel er Vipps og kupongkort som selges på skolen

Betalingsmåte under årets 17. mai-arrangement vil være Vipps og kupongkort á 50 kroner. Kupongkort selges på skolen under arrangementet og vil kun betales med vipps.


Vipps-nummeret er: 100588, eller bruk «Steinerskolen Nesodden 17. mai.»






Fotballurnering

Det pågår for tiden et fantastisk skue på fotballbanen i storefri. Elever fra ungdomstrinnet og mellomtrinnet har en aldersblandet fotballturnering med lagnavn som Gullnøtt, Kebab FC, Real Madritt, og First Price. Her spiller 10-klasseelever på lag med både 5- og 6-klasseelever og, alle spiller hverandre gode. Det er fem spillere på hvert lag, og hver kamp varer i 15 minutter med straffekonk. hvis det er uavgjort etter spillkvarteret. De siste to kampene går 15. og 16. mai, og det er utlovt premie til vinnerne. Her får alle klasser brynt seg, og det er kjempegøy å se på! Kan anbefales til alle foreldre som kan ta lunsjpausen på skolen.



Bærenett

9. klasse syr ulike vesker og bærenett på symaskin. Her er noen av dem blitt ferdige, og de blir så fine!





Snøklokkene

2.kl har hørt historien om hvordan snøklokkene fikk navnet sitt og malt snøklokker.



Å tegne er å se

7. klasse har vært ute for å se på vårens små undere. Å iaktta de første bladene på trær om våren viser med all mulig tydelighet naturens fantastiske variasjoner. Disse første undere, som årvisst trer ut av det tilsynelatende tørre og for det blotte øye nesten livløse, kan virkelig få en til å tenke. Mens øyet øver biologens blikk, kan det hos noen også åpne for de store spørsmålene. Tenk at det er mulig! Og hvordan?

Nå gjelder det å se seg rundt. Om noen skarve uker er alt bare grønt i grønt..






Informasjon vedrørende dugnad søndag 7. mai kl 11-16


Årets dugnad er nå rett rundt hjørnet. Med 80 påmeldte sjauere, og kjempemange barn, blir dette en knallsterk start på våren!


Vi ber om at alle registrerer seg utenfor hovedinngangen ved ankomst. Her får du utdelt arbeidsoppgave.


Arbeidsoppgavene er blant annet å rake Bjørkelunden og andre steder, luke i Skolehagen og beddene rundt skolen, koste basketbanen, male benker, vaske skolekjøkkenet og fylle på bark. Det er ingen ekstraordinære dugnadsprosjekter i år.


Når arbeidet er ferdig, ca kl 15.30, vil Rudolfs Diner servere deilig vegetargryte med brød til alle dugnadsarbeidere utenfor SFO-bygget. Ettersom skolekjøkkenet skal vaskes ned under dugnaden har vi ikke de samme kjøkkenfasilitetene som vi pleier. Det er derfor viktig at alle som vil spise tar med eget utstyr til å få servering: tallerken/skål/bolle/kopp og skje til seg selv og sine. Og kanskje noe å sitte på.


Har du anledning til å bake brød eller rundstykker til vegetargryta? Ta kontakt med Rudolfs Diner direkte for å melde deg til tjeneste: sigurdsandvik@gmail.com


Her er oppsummert det du skal huske å ta med:

- Rake, kost og spade hvis du har - til store og små

- Trillebår (til dere 13 som har sagt at dere kan ta med)

- Tallerken og bestikk - til deg selv og dine

- Varm og kald drikke - til deg selv og dine

- Klær du kan jobbe i

- Arbeidshansker


Vi gleder oss!


Hilsen

FAU



17. mai korpset rekrutterer


I år som tidligere år håper vi å kunne stille med et feiende flott korps i teten av barnetoget. Foreldre, lærere og elever er velkommen til å delta!!

Om du er aspirant eller erfaren, så er du velkommen bare du kan ta med et eget instrument som du kan spille på.


Vi trenger deg !!!


Møt opp med instrumentet ditt på mandag 8. mai, kl. 17:30-18:30 i skolens musikkrom eller kontakt med Per Christian Werenskiold, tlf: 464 01 083.





468 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Post: Blog2_Post
bottom of page