top of page
Søk
  • hannevestre9

Fredagsbladet 3 (2023)

Lykken er en akebakke

Lykken er en akebakke, når man er 6 år. På SFO går det i aking, aking og aking om dagen. Alle barna vil helst være ute, og det er ideelle forhold for lek når snøen er her. Aketog, stå-aking, surfing, gruppeaking, latteren høres nesten til parkeringsplassen på de morsomste dagene. Vi håper det varer lenge!


Geografiperiode: Norden i 6. klasse

6a har fått en ordentlig rundreise i våre nordiske land. Fra høye fjelltinder, over vidder, ut på breer, gjennom skog, tundra og myr til små øygrupper og vakre strender. Vi bruker atlas til å bli kjent med kart og topografi, finner hovedsteder og tegner flagg. Memokortene er en sosial, hyggelig og nyttig repetisjon av ny kunnskap!

For en uke det har vært for 3A!

Klassen har virkelig fått tatt i bruk alle sansene sine. Uken begynte med aking i strålende solskinn på sletta, etterfulgt av en heidundrendes forestilling med Step meg et dikt for hele barnetrinnet i eurytmisalen. Vi var så heldige som hadde en student fra Steinerhøyskolen i klassen de siste ukene. Macarena har lært klassen de fineste spanske sanger i ring som de fikk framført for henne på torsdag. Klassen har hatt en fin periode med Reineke rev og daglig blitt overrasket over hva han kan finne på, fine silkebøker ble ferdigstilt nå og Reineke rev, løven kong Nobel, harepus Herr Lampe og flere dyr fra fortellingen ble laget i fineste bivoks og har inntatt sin plass bakerst i klasserommet.
Lunar New Year in 3B

This week in 3b during English class we have been learning about Lunar New Year. The kids drew Rabbits because it is the Year of the Rabbit this year. They also made Chinese paper lanterns. They learned about different foods and customs from Asia. They also learned to write their names in the Korean alphabet and also to say some phrases in Korean.

Fysikk og elektrisitet i 9A

Elektrisitet er hovedtema i 9A sin fysikk-periode i år.

Vi laget Leyden-flasker på ulike måter og den enkleste ble den beste...

det vil si den som ga kretsen av elever det kraftigste elektriske støtet!

Uten å mene det så fant vi også ut at om du fyller Leyden-flasken

(lader kondensatoren) en dag så gir den like stort sjokk dagen etter!!!I tillegg har klassen bygd den enkleste av alle elektromotorer med et AA-batteri, kobbertråd, stolband og en magnet.Hodeskallens anatomi

I 9. klasse jobber elevene med anatomi, og det er et ypperlig motiv å tegne for å bli oppmerksom på lys, og skygge og øve på hvordan man skal nyansere det med gråblyant. De skal også ta hensyn til form og proporsjoner.


Ny styreleder valgt for Rudolf Steinerskolen på Nesodden

På styremøte onsdag 18. januar ble Knut Holm valgt som ny styreleder for skolen for perioden 2023-2024.


Knut Holm jobber til daglig som seniorrådgiver i Utlendingsdirektoratet. Knut har lang erfaring innen strategisk og operativ organisasjonsledelse, og har hatt mange styreverv både nasjonalt og internasjonalt. Motivasjonen for å stille til valg er at han har en sterk tro på Steinerskolens egenart. Han er tidligere forelder til fire barn ved skolen, sistemann gikk ut for 2,5 år siden, og han har vært klassekontakt i flere omganger. Knut vil ha sitt første styremøte på skolen 28. februar.


Styret takket samtidig av Petter Moen som har vært styreleder ved skolen siden juni 2019. Petter har ledet styret på en svært god måte gjennom utfordringer som pandemi, rekordhøye strømpriser, endringer i rammevilkår for friskoler og stått i dilemmaer knyttet til vedvarende ekstremt store søkergrupper til 1. klasse: skal skolen opprettholdes i dagens skala eller skal den vokse, og hvordan? Det at han parallelt har vært rektor ved Steinerskolen på Hovseter har vært en styrke for styret, da vi hele tiden har kunnet speile egen skolevirksomhet og utfordringer opp mot en annen Steinerskole.


På vegne av elever, foreldre, kollegiet og styret takker vi Petter for den enorme innsatsen han har gjort for skolen vår.

Vi ønsker samtidig Knut velkommen og gleder oss til å bli kjent med ham som styreleder.


StyretInnblikk i 3B

Vi har laget oss en regnebok hvor vi har lært oss addisjon gjennom addisjon og multiplikasjon. Vi har malt akvareller som vi har laget regnestykkene på, og forside og bakside må en bok også ha så det er også malt.


Vi har nå begynt på en periode med Reineke Rev, vi skriver og tegner og får hjelp med tegningene av Andrea Hovik. Vi øver på og skrive å da har vi laget en invitasjon til en venn.


I dag har vi feiret koreanske nyttår i engelsktimen og laget koreanske nyttårslykter.


Rudolfs Diner er avlyst

Det blir dessverre ingen Rudolfs diner torsdag 26.1 på grunn av at vi sliter med å få nok folk til å stille opp for å hjelpe til.


Det er derfor ekstra fint om du tar kontakt med Sigurd Sandvik (sigurdsandvik@gmail.com / 99 61 04 06) dersom du er villig til å hjelpe til en dag eller flere denne våren. Neste planlagte datoer for Rudolfs diner: 16.2, 30.3, 27.4 og 25.5.
Kampen mot gjenglemthaugene del 2

I dag er siste frist for å hente dine barns gjenglemte skatter. Ulltøy, votter, hansker, skjerf, gensere og bukser, henger pent nede i etasjen under foajeen. Neste uke blir det fritt frem for alle til å ta med tøy som ikke har blitt hentet av rettmessig eier.

Fredag neste uke samles alt tøy og kjøkkenting som står igjen, og doneres til Fretex og Kiwanis.


428 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page