top of page
Søk
  • hannevestre9

Fredagsbladet 33, 2022

Første skoledag for store og små

Denne uken var en stor dag for både lærere og elever, store og små. Tirsdag hadde årets førsteklassinger innskrivning på skolen, og selv om det var meldt regn viste værgudene nåde og skyene forsvant akkurat da vi trengte det. Med stort alvor og sommerfugler i magen ble de ropt opp av sin klasselærer, og gikk over plassen for å hilse og gå inn til en liten stund i klasserommet sitt.







For andre til tiende trinn var det onsdag som var den store dagen, og våre andreklassinger ble feiret som hedersgjester denne dagen. I kjoler og skjorter og annen finstas satt de som tente lys på scenen med foreldrene trygt bak seg, og opplevde vakker sang fra lærerkoret, og flotte taler fra både Kristin og Marianne. Høytidelig ble de også ropt opp, og fikk gå over scenen for å motta blomster fra sin fadder, og hilse pent på sine lærere før de gikk til klasserommet.








Alle andre nye elever og lærere fikk også en spesiell velkomsthilsen, og det var alt i alt en fin første skoledag for alle som kom. Vi som jobber på skolen ønsker dere alle hjertelig velkommen til et nytt skoleår!




Velkommen til foreldremøte


Vi inviterer dere foresatte til et møte i september. Dette er tenkt for både nye og "eldre" foreldre.

Det vil bli en presentasjon av oss lærere og skolens organisering. Etter fellesdelen vil det bli klassevise foreldremøter.

Vi kommer tilbake til dato neste uke.


Med vennlig hilsen

Ledelsen



Vi har omorganisert oss noe i ledelsen. Her kommer noen hovedtrekk


Kristin Lervik

Rektor


Personaloppfølging

Rapporteringer elevsaker-overordnet, som §9A og barnevern.

Elevers permisjonssøknader utover 3 dager

Samarbeid eksterne instanser i Nesodden kommune og Steinerskoleforbundet.


Lene Wergeland

Seksjonsleder ungdomsseksjon (.8.- 10.kl)


Spesialpedagogisk koordinator og veileder for 1.- 10.. trinn.

Pedagogisk veileder på ungdomstrinnet


Marianne Tvedt

Seksjonsleder barnetrinn (1.-7.kl)


Pedagogisk veiledning

Inntak av elever

Foreldrerådsgivning TIBIR

Samarbeid og koordinering med SFO-leder







Velkomsthilsen fra Kristin


Velkommen til nytt skoleår!

Flagget er heist i dag for det er festdag her på Steinerskolen på Nesodden. Flagget er heist for dere alle elever! Vi kan si at første skoledag er skolens fødselsdag!

Vi er derfor alle på fest, og 2. klasse er skolens hedersgjester.

Første klasse hadde oppstart i går; med høytidelig seremoni, men de er ikke her nå. Men flagget og festdagen er absolutt for de også.

Å starte på skolen er spennende! Noen gruer seg litt, og andre gleder seg. Og noen gjør begge deler.

Alle lærerne er veldig spente, og gleder seg til å ta imot dere alle!

Sammen med dem skal dere gå på tur, leke, spille, synge og få nye venner, og høre noen spennende fortellinger.

For dere som har gått på skolen i noen år, så vet dere at vi ikke bare skal knytte vennskapsbånd, men også lære mye. I dette nye året, skal vi sammen fortsette læringsreisen, og det dere synes var vanskelig i vår, vil sannsynligvis være litt lettere å forstå i løpet av høsten.

Vi lærer nye fag i skolen for å være en del av verden vi lever i. Vi vet jo at det fins fine, og noen triste saker på jordkloden; både med klima, sykdommer som ikke kureres, eller at barn er så fattige at de verken har mat eller klær. Det dere får med dere på skolen, kan dere bruke til å løse noen av disse utfordringene en gang i fremtiden! Eller så skal dere være med å forme teknologi som ikke vi et navnet på i dag.

Steinerskolen på Nesodden håper at hvert klassetrinn skal åpne en ny verden av ny kunnskap for dere, og at veien til denne lærdommen er så spennende at det blir en egen rikdom for dere alle.

Til dere foreldre som er her, gratulerer som nye foreldre i skolen!

Husk at det er ved å støtte barna dere i de små tingene rundt skolegangen, at dere gjør en forskjell. Skolen ser frem til å samarbeide med dere, og håper dere også tar godt imot alle lærere.




Aksjon mot hodelus


Aksjon mot hodelus på skolen vår Folkehelseinstituttet oppfordrer alle landets skoler og barnehager til å delta på nasjonale halvårlige aksjoner mot hodelus som arrangeres årlig i uke 10 og 35. Vår skole skal delta i uke 35, helgen 3. og 4. september.

Vi håper alle elever på vår skole støtter opp om aksjonen slik at vi i fellesskap kan redusere luseplagen hos oss.


Hvem bør sjekkes for hodelus?

Skoleelevene, de ansatte på skolen og familiemedlemmene til barn og ansatte bør sjekkes for hodelus i aksjonsperioden. Jo flere som sjekker seg, dess flere vil kunne oppdage om de har lus og behandle seg slik at luseplagen reduseres.


Hvordan sjekke for hodelus?

Du oppdager hodelus ved å gre håret med en lusekam (kan kjøpes på apotek). Det er viktig at du grer håret i hele dets lengde, og at du starter helt innerst ved hodebunnen. Folkehelseinstituttet anbefaler å gre i vått hår fordi vått hår hemmer lusas bevegelse. Du kan gjerne tilsette balsam for å lette kjemmingen. Tørk kammen med tørkepapir eller håndkle etter hvert drag og se etter lus. Når lusene har tørket, vil de begynne å bevege seg. Noen foretrekker å gre i tørt hår. Personen som gres bør da stå bøyd over et hvitt håndkle eller lignende, slik at lus som faller ned fra håret oppdages.


Det viktigste tiltaket for å unngå hodelus er å sjekke ofte. Utover aksjonsperioden bør barna sjekkes for hodelus minst én gang i måneden, gjerne én gang i uka.


• Se gjerne Folkehelseinstituttets instruksjonsfilm om hodelus-sjekk, som du finner på: www.fhi.no/lus


Behandling mot hodelus

Det finnes flere alternative behandlinger mot hodelus:


  • Behandle med lusemiddel (kan kjøpes på apotek). NB! Det er viktig å følge pakningsvedlegget nøye. Midler som inneholder virkestoffet dimetikon har vist seg å ha god effekt.

  • Kjemme håret hyppig (daglig i 14 dager)

  • Klippe håret kortere enn 0,5 cm.


Nyttig å vite Barn som har hodelus trenger ikke å være hjemme fra skolen eller barnehagen, men behandling bør komme i gang raskest mulig. Hodelus er ikke farlig, men det er plagsomt for den det rammer. Hodelus smitter ved hode-til-hodekontakt, og ikke via luer, kosedyr eller andre gjenstander. Alle kan bli smittet av hodelus, uavhengig av alder, hårtype osv. Lus blir raskt svekket når de er borte fra hodet. Det er derfor ikke nødvendig å vaske klær, hus og møbler.





Kulturskolen


Velkommen til å søke plass i kulturskolen!

Vi har flere ledige plasser, bl.a. på cello, i barnekor og på solosang. Plasser kan søkes om her: Påmelding - Nesodden Kulturskole








407 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Post: Blog2_Post
bottom of page