top of page
Søk
  • hannevestre9

Fredagsbladet 50 (2022)

Oppdatert: 17. des. 2022

Viktig informasjon fra ledelsen

Det blir julemånedsfest tirsdag 20.12 kl 10:30.

Alle foreldre er hjertelig velkommen på balkongen:)


Onsdag 21.12 er siste skoledag.

Skolen starter til vanlig tid 08.30 for 1. - 4. klasse og 10.00 for 5. - 10. klasse. Morgen-SFO går som vanlig fra kl. 08.00.

Alle venner av skolen er hjertelig velkommen på balkongen til lærernes julespill kl 1015.

Deretter går elevene tilbake til klasserommet og har en liten klasseavslutning der.

Skolen slutter 1230 denne dagen, uten SFO.

Julehilsen fra Kristin

Kjære elever, foreldre og foresatte og medarbeidere,

Vi er kommet til den mørkeste tiden av året. Dagene er korte, nettene lange. Jorden har gått inn i seg selv og kan se tørr og ode ut. Noen steder ligger snø over landskapet.

Allikevel er det også en tid fylt med tente lys og forventning, for det er snart jul. Fargene på klasserommenes årstidsbord er rødt, som er selve livets farge, og mørkeblått som symboliserer forventningen som selve adventstiden er.

På Steinerskolen er forventingen knyttet til den kristne humanistiske feiringen av jul hvor Jesu fødsel representerer at det skjer noe nytt i verden som var betydningsfullt da det skjedde, men som også kan være inspirasjon for mennesker i dag.

De som besøkte Jesus i stallen den første julekvelden, var forskjellige mennesker fra ulike steder. De hadde hver sine tanker om hvem det lille barnet var, og hva betydningen med hans fødsel skulle være. Hyrdene ønsket å ta del i hendelsen, vismennene hadde med kostbare gaver, og kanskje mange andre besøkte stallen uten at vi vet sikkert hvem de var. Det vi kan regne med, er at de alle var mennesker som vi som lever i 2022. De ønsket å ta del i noe stort og de ble berørt av det som hadde skjedd.

Vi bærer dette med oss videre i handlinger og i holdninger. Julen er tid for å glede andre. Med små, enkle og hyggelige gaver, et postkort, en julehilsen og et smil til kjente og ukjente. Det er dette vi har forventning om år etter år.


En riktig fredfull og god høytid ønsker dere alle!


Mvh

Kristin

8. klasse har laget skoleavis

8. klasse har laget skoleavis i norskperioden, og for en skoleavis! Spekket med gode og interessante intervjuer, film- og bokanmeldelser, flotte illustrasjoner, kryssord og sudoku, debattinnlegg som blåser fletta av meningsmotstanderne (ser vi fremtidens politikere, mon tro?) - her er det bare å sette seg til med gløggkoppen og et par pepperkaker og kose seg. Trykk på lenken under for å lese hele den flotte avisen!
Matteperiode med Kyrre i 9A

9A har hatt matteperiode i hovedfag, og har laget de platonske legemene av papir.

Farvel, Egypt! Velkommen, jul!

I 6A har vi tatt avskjed med en av årets mest mystiske fagperioder: oldtidens Egypt.

Det har vært kjærkomment for sjel og sinn – og urkulturenes vekst rundt de store elvene viser vannets betydning både for dagliglivets gjøremål og som berikende næring for jordsmonnet. Når vi også får innblikk i hvordan solen ble tilbedt som lysende mektig igangsetter av liv, får vi en viktig helhetsopplevelse i kombinasjon med årstrinnets narturfaglige tema, botanikk - som også omhandler naturelementene som opprettholdende prinsipper for liv. Både planter, dyr og mennesker behøver naturelementene for å leve.

Jord, luft, sol og vann gir jorden liv. Ganske storslagent!


Elevarbeider, Tutankhamons dødsmaske:Årets siste fagperiode heter norsk, og tematikken er et vel så storslagent mysterium: jul – som etter gammel tradisjon også er en feiring av lyset, solens tilbakekomst, og det nye livet som skal gjenoppstå. Elevene leser julefortellinger, både stille og høyt, og årets siste lekse er å skrive egne julefortellinger som vi kan kose oss med de siste skoledagene.


Fra «Den lille piken med svovelstikkene»:

Så tente hun en ny. Da satt hun under det vidunderligste juletre. Tusen lys brant på de grønne grenene, og hun strakte hendene i været. Da sloknet svovelstikken. Alle lysene steg høyere og høyere, og nå så hun at det var de klare stjernene der oppe. En av dem falt og laget en lang ildstripe på himmelen. "Nå døde et menneske!" sa den lille piken, for gamle mor hadde sagt at når en stjerne faller, så går en sjel opp til Gud.

i


Livet i 8. klasse

I 8. klasse har vi om naturreligioner, men hver dag har vi startet med formtegning. Vi har jobbet med trekantformer, snøflak, islamsk flettemønster og greske ornamenter.Luciafeiring

Tirsdag var det Lucia, og tradisjonen tro var det 3. klasse som fikk gå i Luciatog og dele ut nydelige lussekatter til hele skolen. Vi hadde en vakker Lucia fra 10. klasse med god støtte fra en stjernepike fra samme trinn, som ledet en stor og lang prosesjon av 8-åringer igjennom skolens ganger, bygninger og korridorer. Og med så mange hvitkledte stjernegutter og -jenter, var det nydelig sang å høre fra langt unna. En stemningsfull og flott feiring, takk til alle bakende foreldre og syngende barn!

SFO er stengt pga plandag

På grunn av plandag er SFO stengt onsdag 21. desember. Det betyr at barna må hentes/gå hjem når siste skoledag før juleferien er over. Siste SFO-dag i år er dermed tirsdag 20.12. Takk for et fint SFO-år!


Endelig ny skolesekretær

En del av dere har fått med dere at vi endelig kan ønske velkommen til vår nye skolesekretær, Hanne Fredrikke Tønnesen. Hanne bor på Fjellstrand og er mor til tre barn, hvorav ett går i 1. klasse her på Steinerskolen, og de to yngste går i Aurora Steinerbarnehage. Hun er med andre ord ikke helt ukjent med verken Steinerskolen eller steinerpedagogikk, og vi tok en liten prat med henne nå før jul.


Etter noen uker i jobben, hva synes du er det aller hyggeligste ved å jobbe her? Uten vil kollegaene mine. Det er et utrolig lag med varme, hyggelige og dyktige folk som gjør en kjempejobb for barna som går her.

Du har bakgrunn som sykepleier, hvorfor søkte du jobben som skolesekretær? Jeg var veldig klar for et skifte, og hadde allerede et svært godt inntrykk av skolen. I tillegg tenkte jeg at "her har jeg faktisk noe å bidra med", og jeg har veldig lyst til å være med å gjøre skolen til et godt sted å gå på skole, å være foresatt, og et godt sted å jobbe. Det er et privilegium å ha fått jobben, og jeg tar fatt med mye respekt for viktigheten av et godt skolekontor.

Er det noe mer du har lyst til å tilføye? Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med alle de hyggelige foreldrene ved skolen, og alle de fine barna som går her.


Vi har allerede rukket å bli glade i Hanne Fredrikke, og allerede nå er vi er helt sikre på at vi fant riktig kandidat til jobben. Velkommen til skolen Hanne, vi er så glade for å ha deg her!


Gjenglemte kopper og kar

Det er fortsatt svært mye uavhentet av fat, tallerkner m.m. etter julemarkedet under trappa i foajeen. Etter jul blir det fritt frem for alle, før det gis til Ressurskafeen eller Kiwanis.


Endelig vinter!

Denne siste hele uken inn mot jul har værgudene vist seg fra sin beste side. Med masse snø og atpåtil sol viser skolen seg i vinterskrud og barna leker ute i snøen med akebrett og snøborgbygging. Våre vakre "glassmalerier" i vinduene har kommet opp slik de gjør hver advent, og både store og små koser seg med julestemning og vakre omgivelser. Balsam for kropp og sjel!
Julehilsen fra FAU


Kjære alle!


FAU vil gjerne takke alle foreldre for fantastisk innsats i forberedelse, gjennomføring og opprydning av årets magiske Julemarked!

Vi vil også særlig takke Tore Aslaksrud for lang og tro tjeneste i Julemarkedskomiteen. Vi setter stor pris på alle timene du har lagt ned julemarkedet i to tiår, Tore! Hjertelig takk til deg.


FAU er foreldrenes arbeidsutvalg for det som angår oss alle som foreldre og foresatte til barn ved skolen, bare ta kontakt med med klasserepresentanten eller FAU-ledelsen om det er noe dere trenger hjelp eller støtte til. E-post: faumailen@gmail.com.


Etter jul vil FAU-representantene i hver klasse holde et alderstilpasset opplegg om digital bevissthet. Intensjonen er å bygge fellesskap blant foreldre også på dette området.


Husk at de tre første dagene etter juleferien er det 5. klasse-foreldre som er trafikkvakter, OBS ny tid 08.05-08.40!


God jul!


Hilsen FAU

Siste frist Visma Flyt Skole

Fra 1.1.2023, går skolen over til å bruke kun Visma Flyt Skole (VFS) til skoleadministrasjon, og alle funksjonene systemet tilbyr oss. Svært mange foreldre har nå aktivert brukeren sin på webløsningen, og har også lastet ned og kommet i gang med bruk av Min Skole-appen. Fra nyttår skal fravær meldes i appen, og kommunikasjon mellom skole og hjem skal foregå i VFS. Vi ønsker ikke lenger at kommunikasjon går via epost/sms.


For mer informasjon om VFS henviser vi til skolens nettsider om temaet:
Appen og web-løsningen har forskjellige funksoner, og vi ber deg om å titte raskt igjennom disse. Eksempler er fraværsføring, søknader om permisjon, samtykker, vurderinger, anmerkninger, meldingssystemet, SFO-løsningen m.m.


Dersom du strever med å få logget deg inn, ber vi om at du tar direkte kontakt med skolen.


571 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page